Palacsintához: 2 tojás, liszt, tej, csipet só és cukor, szódavíz, kicsi olaj. Szokásos sűrűségre készíteni, kb. 15 db.
Töltelékhez: Pörkölt, elkészítve kb. 20 dkg. Megdarálom, 10 dkg.margarint és 1 dl. tejfelt keverek hozzá, az ízeket kissé erősítem: só, bors kerül még bele.
Tartár: fele tejfel, fele majonéz, kevés cukor, mustár, só és bors.
A palacsintát előre kisütöm.
A pörköltöt a szokásos módon készítem: hagyma, fokhagyma, gondolatnyi őrölt kömény, piros paprika, só, bors, lassú tűzön főzöm, kevés borral felöntöm.
A palacsintát kiterítem, a középső 2/3-ot megkenem a töltelékkel, két oldalát behajtom, feltekerem.
Liszt, tojás, prézlibe mártom, majd gyorsan átsütöm.
Még melegen tálalom a tartárral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.