HozzávalóK:
1 pohár joghurt, ( 140 g ) kb, 1,5 dl tej, 1 tojás, 0,5 dl olaj, TK 1,5 só, 1TK cukor, 50 dkg liszt, 2,5dkg élesztő,+ 1 tojás a lekenéséhez.
Elkészítése:
Dagasztógépbe dagasztom a tésztát. A joghurt sűrűségétől, a tojás nagyságától függően kellhet még bele egy kevés tej, a lényeg, hogy ne túl kemény, jól formázható tésztánk legyen. Dagasztás végén kelesztőtálban kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 5 egyforma részre osztottam, mindet kinyújtottam négyzet formára. Egyik sarkától kezdve feltekertem, majd középen kettévágtam. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára kelesztettem őket, kb. 30-40 perc kell neki. Felvert tojással lekentem, majd 180 fokos sütőben sültek 20 percig.
Limara receptjét készítettem el!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.