Hozzávalók: 5 kg rizshez, 2 sertésfej, 2 egész máj 4 tüdő, 2 szív, nyelv, vese,6 kg pirított hagyma, 1 kg zsír
Kolbász készítése
Hozzávalók: 10 kg – hoz ( Én 30 kg csináltam )
Lapocka, comb, dagadó, tarja, vegyesen, 7,5 kg szalonna, 2.5 kg
Elkészítése:
A rizs 7,5 liter abált lébe ( ha még kemény akkor teszünk hozzá még 1 l abált levet)állandó keveréssel főzzük, majd letakarni 20 – 25 percig állni hagyjuk. Az idő letelte után a rizshez hozzáadjuk az egész ledarált anyagot, hagymát, 7 cs majoránna, 20 – 25 g bors, ízlés szerint, só,15 -18 dkg ( ízlés szerint ) Jól összedolgozzuk és lehet tölteni majd kifőzzük vízbe, vagy a leszűrt abált lébe. ( Ha egy hízó hozzávalóiból készítünk akkor felezni kell a hozzávalókat. )
Kolbász készítése:
Fűszerek: Minőségi paprika, 20 dkg csípős, és édes vegyesen, ( ízlés szerint ) fokhagyma 6- 7 dkg minél apróbb, 3 dkg bors, 17 -18 dkg só és bél 20 – 25 m
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.