50 dkg darált hús(combot vettem majd ledaráltam)
1-2 evőkanál só (ízlés szerint)
1 tojás
Őrölt bors ez is ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál tárkony
4-5 db répa
2-3 fehér répa
15 dkg zöldborsó
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
A húst ledaráltam belehelyezzük a tojást a sót, borsot, petrezselyem felét összevágva majd tárkonyt is adunk hozzá majd összedolgozzuk és berakjuk a hűtőbe egy jó 40 percre.
Addig összevágjuk a zöldségeket.
Valamilyen zsíradékon lepírítjuk a répát jelen esetben kacsazsírt használtam.Amikor a répa jól lepirult mehet bele a többi zöldég a borsó kivételével.Vizet nem adunk hozzá jól összepároljuk őket.Amikor úgy érezzük elég a párolás jöhet hozzá a víz és ekkor raktam bele a borsót.Sózom borsozom majd jöhet még 1 kis tárkony ismét.
Ameddig újra felforr, jöhetnek a gombócok olyan 3 cm-s golyókat formáltam belőlük kézzel.
Ha elkészültünk, mehet a levesbe...kb.40 percig lassú fokozaton készre főzzük az ételt.
A végén egy tejfölös habarással besűrítttem és a maradék petrezselymet sem hagytam ki belőle!
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.