A leveshez valók:
2 liter hideg víz,1 sárgarépa,1fehérrépa,fél karalábé,1 kis fej vöröshagyma,1evőkanál étolaj,1/2 kávéskanál só,1 kávéskanál étel ízesítő.
Húsgombóchoz:
30dkg darált sertés hús,1 tojás sárgja,5dkg trapista sajt reszelve,1/2 kávéskanál őrölt bors,1 teáskanál étel ízesítő.
Díszítéshez:
Szárított petrezselyem zöldje.
3 literes lábos,v.fazék.:
A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel.
Majd az olajon meg pároljuk,felengedjük a vízzelés a fűszereket is bele rakjuk.
Hosszú tűzön,félig puhára főzzük őket.Közbena gombócnak valót össze dolgozzuk,és dió nagyságú gombócokat formálunk belőlle,és bele engedjük a levesbe.
Készre főzzük,s ha megfőtt szárított petrezselyem zölddel díszitjük.
Külön leves betét nem kell bele!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.