Különleges, bitosan finom lehet :-)!
Az alapléhez:
a hús gombóchoz:
A zöldségeket megtisztítom , megmosom és a nagy reszelőn lereszelem. Egy fazékban (most 3 litereset használtam) felhevítem az olajat és megpuhítom rajta a reszelt zöldségeket.
Ezután felöntöm 2,5 liter vízzel , sózom borsozom ,beleteszem a paradicsomot ,a lestyán levelet és fedő alatt , kis lángon , majdnem puhára főzöm. Közben a gombóchoz megmosom a rizst , megtisztítom a hagymát és a sajtreszelőn lereszelem, de akár apró kockára vágva is lehet, majd összekeverem a darált húst a hozzávalókkal , és kis gombócokat formálok belőle.
Amikor már félig megpuhult a zöldség , beleteszem a levesbe a gombócokat is, és készre főzöm. Az igazi ciorbă-hoz tesznek borş -t is. Ezt zacskóban szárított formában is lehet itt nálunk kapni. A neve Borş Magic. Ez teszi igazán különlegessé. De kihagyható , s helyette kevés citromlével savanyítható.( Itt található leírás az eredeti borş elkészítési módjáról)
Különleges, bitosan finom lehet :-)!
Mi nagyon szeretjük! Szerintem minimum egy próbát megér! :)
Szeretném megkérdezni, hogy pontosan hol lehet ezt a bizonyos Borş Magic-ot megvásárolni. Mondjuk Budapesten, vagy ha esetleg nem lehet, akkor vidékről megrendelni? Köszönöm Rónai István ropi53@gmail.com
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.