0,5 kg csirke aprólék
0,5 kg sertés húsos csont (karaj csont)
5-6 szál sárgarépa
2-3 szál petrezselyem gyökér
1 köteg petrezselyem zöld
1 fej hagyma
1 darab paprika
fél fej karalábé
kis darab kelkáposzta
1/4 zeller
3-4 szem bors
só
10-15 dkg levestészta
A húsféléket alaposan megmosom és egy nagyobb fazék hideg vízben felteszem főzni.Amikor elkezd forni leveszem a gázt kisebb lángra és leszedem a leves tetejéről a habot amit a hús adott ki magából.ĺgy szép tiszta lessz a levesünk (és kavarni sem szabad mert zavaros lesz tőle )ezután belerakom a megtisztított zöldségeket,borsszemeket,és megsózom kis lángon kb. 2 óráig főzöm.Még azt megjegyezném ,hogy több vizet szokok felrakni mert ha elfő a léből azt pótolni kell és így már veszítt az ízéből.
A levestésztát én úgy szoktam,hogy szűrök le a levesből kb.fél litert és abban főzöm ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.