1 kg csontos csirkecomb, vagy szárny
2 szál répa
1 szál petrezselyem
1 csokor petrezselyemzöld
zeller
káposztalevél
1 kis fej hagyma
só, bors, delikát
panirhoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa
Én kétféleképpen szoktam húslevest késziteni, de mindkettő nagyon fincsi, és utána kiszedem a husit, majd kirántom.
Spórolhat is az ember, és istenien belefő a leves ize a húsba, valamint sütéskor nem kell tartanunk attól, hogy nyer még a husink.
I:
Az egyik féle elkészités, hogy pici olajon elkezdjük dinsztelni a karikára vágott répát, zöldséget, és a húst, fűszerezzük, majd felöntjük vizzel, beletesszük a krumplit, káposztát, zöldet és fokhagymát , és felforraljuk.
Leszedjük a habját, és kb 40 percig lassú tűzön főzzük. Kiszedjük a husit, és befőzzük a levest tésztával, vagy grizgaluskával.
Ezzel az eljárással csodaszép sárga levest kapunk, mert kisül még az elején a répa szine.
II:
A másik módszer, hogy hideg vizbe tesszük fel főni a húst, nem túl nagy lángra, majd ha felforr, leszedjük a habját, és kb 10 perc múlva adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket.
(Ha sertéshúsból készitjük, akkor várjunk a zöldségekkel addig, amig félig meg nem főtt a hús.)
Ezzel az eljárással kicsit lágyabb levest kapunk, de ez is nagyon fincsi.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.