· 50 dkg karajcsont
· 1 cs leveszöldség( 2-3 szál fefér répa és 2-3 szál sárgarépa )
· zeller ,karalábé ,petrezselyem zöld ,paradicsom )
· 1 vöröshagyma
· 1 kisebb burgonya
· 2 -3 gerezd fokhagyma
· só
· kurkuma
· 8-10 szem egész bors
1. A húsos csontot hideg vízben (kb. 3 liter) feltesszük főni.
Amikor összegyűlik a tetején a hab, azt leszedjük, és a levest befűszerezzük (só, bors,kurkuma,). Egy órán át lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük.
2. Beletesszük a megtisztított zöldségeket és lassú tűzön további egy-másfél órát főzzük.
(A zöldségféléket egészben tesszük a levesbe
A jó húsleves titka, hogy lassú tűzön, sokáig készül. Előnyös tulajdonsága, hogy nem kell órákig ácsorogni mellette, ezért akár egy kis házimunka mellet is elkészíthető .
Ha minden megfőtt, és szép tiszta a lassú főzéstől a leves, kóstoljuk meg még egyszer, és kész.
Majd szűrön leszürjük ,a húst tálalhatjuk külön is tányéron de a levesbe is .
Nagyon szeretjük a főtt húst tormával kenyérrel Majd egy kis fazékban vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát.
Leszűrjük, és tálaljuk a finom húslevessel.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.