4 fél csirkemellfilé
só, orolt feketebors
A toltelékhez:
kb. 100 g rizs
6 ek zoldborsó
6 ek konzerv kukorica
1 kozepes fej voroshagyma
10-15 dkg fustolt sajt
só
1 tk grillfuszer
1 tk bazsalikom
2 ek étolaj
kevés olívaolaj
Rama a forma kikenéséhez
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és margarinnal kikent muffinformába helyezzuk. Jól belenyomkodjuk, hogy felvegye a mélyedés formáját. A kilógó hússzélekre még szukségunk lesz.
A hagymát apróra vágjuk, rovid ideig dinszteljuk, rátesszuk a zoldborsót, majd pár percig dinszteljuk. Hulni hagyjuk.
A kukoricát kevés étolajon felforrósítjuk és hulni hagyjuk.
A rizst sós vízben megfozzuk, 1 ek étolajon megfuttatjuk, még sózzuk, ha kell, és bazsalikommal fuszerezzuk.
A sutoforma hússal kibélelt mind a 12 mélyedésébe eloszor vékony réteg reszelt fustolt sajtot szórunk, majd 1-1 ek zoldborsót, végul 1-1 ek rizst kanalazunk rá. Ha 6 mélyedés megtelt, ugyanígy járunk el a sárga toltelékkel is: reszelt sajt, kukorica, rizs.
A megtelt formákra ráhajtogatjuk a kilógó hússzéleket is, hogy jól befedje a tolteléket, majd kevés olívaolajjal megkenjuk a húsmuffinok tetejét (azaz az alját).
Forró sutoben, 180 fokon (alul-felul elomelegített sutoben) addig sutjuk, amíg a hús enyhe pírt kap. (Ne száradjon ki!)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.