Nagyon jó kis recept, mentettem.
50dkg burgonya
20dkg liszt,
3dkg margarin,
só,bors,
45dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evkanál zsíradék,
Füszerek:
1 tk.pirospaprika,só,bors,majoranna,2 evk.házi lecsó/ez el is maradhat,ha nincs/
1,5dl viz
2 evk.tejföl,1 evk.liszt a habaráshoz.
petrezselyemzöldje.
petrezselyemzöldje
A burgonyát meghámozom,megmosom,darabolom és sós ,forró vizbe teszem fel.15-20 perc alatt megföl.Addig a vöröshagymát megpucolom,összevágom és a zsiradékon megfonnyasztom,beleteszem a pirospaprikát,a darálthúst és a fűszereket.Felöntöm vizzel és hozzádobom a lecsót,ha van.Fedő alatt lassan párolom.Mikor puha a hús átszűröm egy tálba,jól lecsepegtetem-ez lesz a gombócba töltve.Lehet egy kis kanál tejöllel keverni a masszát és esetleg még örölt borssal és vágott petrezselyemmel fűszerezni.Amikor a krumpli kész leszűröm átnyomom és hagyom kihűlni,majd hozzáadok sót,a margarint és a lisztet.Összegyúrom,majd lisztezett deszkán jó újjnyi vastagra nyújtom,felkockázom és a kockák közepébe teszek a darált húsiból halmokat,összegöngyölöm gombócra és a forrásba lévő sós vizbe kifőzöm.Közben a pörkölt levét tejföllel és liszttel behabarom egyet forralok rajta és beleszedem a gombócokat.Megszórom vágott petrezselyemmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.