A tésztához:
50 dkg liszt,
2,5 dl tej,
10 dkg cukor,
2 egész tojás ,
10 dkg olvasztott vaj,
5 g só,
2,5 dkg élesztő,
fél dl olaj
2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
40 dkg húsos krém
2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma krém
1 kis doboz arany fácán paradicsom püré
1 kis dobozos darált hús konzerv
Bolognai spagetti alap ,maradék bolognai szószból
Tetejére
1 tojás a kenéshez
szezámmag
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük.
Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajat, tojásokat, tejfölt, puha tésztát kapjunk az a lényeg, ami nem ragad oda az edény falához.
A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A Húsos krémet úgy készítem hogy egy darált hús konzervet kikeverek egy kis fokhagyma zúzalékkal vagy fokhagyma krémmel és egy arany fácán paradicsom pürével.
Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk.
Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle ,majd késsel vagy derelye vágóval a háromszög csúcsánál 3 egyforma vonalat húzunk ezzel átvágjuk a tésztát és ettől lesz majd rácsos.
A vastagabb részre rakjuk a tölteléket ,majd egy könnyed mozdulattal ráhajtjuk a rácsozott részt. Szépen sütőpapíros tepsibe helyezzük.
A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezám maggal majd forró sütőben 180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ebből az adagból 90 db fincsi Húsos párnácska lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.