A recep hozzávalói alapján nagyon finomnak tűnik.Én még egy ki csiptnyi kakukkfűvel, v.mint egy leheletnyi szerecsendióval méadnék mneki egykis plusz ízt, de ez csak ízlés dolga.
Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 30 dkg liszt, 1 ek só 2 tojássárgája,5 dkg zsír, 1 kg sertés vagy borjúcomb, 3 fej vöröshagyma, 1paprika, 1 paradicsom, 2 kk fűszerpaprika, 20 dkg sajt, 350 – 400 g 20% tejföl
Elkészítése:
1 kg héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. 30 dkg liszt, csipetnyi só, 5 dkg zsír, 2 tojás sárgája. Ezeket összegyúrjuk és nudlit csinálunk belőle. Lobogó, sós vízben kifőzzük. Pörkölt hozzávalóiból, sűrű szaftos pörköltet főzünk. A kiszedett, lecsepegtetett nudlit, kizsírozott tepsibe tesszük. A pörköltet összekeverjük a tejföllel és a nudlihoz adjuk, majd összekeverjük. Tetejére sajtot szórunk és 200 fokra előmelegített sütőben, szép pirosra sütjük.
Ha a nudli feljön a víz tetejére azonnal kiszedjük, ( nem kell tovább főzni )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.