40 dkg bacen szalonna
50-60 dkg csirkemellfilé
25 dkg trappista sajt
20 dkg sonkás szalámi
2 dl tejföl
2 drb tojás
só, őrölt bors
Egy tűzálló üvegtálat kibélelünk bacon szalonna szeletekkel úgy, hogy az edényen túllogjanak, hogy később a hústorta tetejére hajtogatjuk.
Megszórjuk reszelt sajttal .
Majd a kiklopfolt csirkemellfiléket, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, tojásba forgatjuk ráhelyezzük a reszelt sajtra, jön rá egy sor sonkás szalámi.
Megszórjuk ismét reszelt sajttal, csirkemellfilé ,reszelt sajt, csirkemellfilé, reszelt sajt, sonkás szalámi, reszelt sajt, csirkemellfilé, reszelt sajt.
Kikeverjük a tejfölt tojással és leöntjük a rétegezett húst, majd ráhajtogatjuk a bacon szalonnát.
Rétesszük a jénai tál tetejét, s közepes lángon sütjük kb.60 percig.
Amikor megsült kicsit hagyjuk hűlni, kiborítjuk, s szeleteljük.Hidegen is finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.