Helyeske!
Tészta:
4 db tojás
6 ek kr.cukor
6 ek. liszt
1/2 cs sütőpor
1 ek. olaj
1 ek. viz
Töltelék:
4 dl tej
5 dkg grizes liszt
4 db tojás sárgája
1 cs.van.cukor
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
Díszítés:
4 db tojás fehérje
28 gkg cukor
A tojásokat a cukorral jó habosra mixereljük közben beletesszük a vízet, olajat, a megszitált lisztet sütőport, szép lassan összedolgozzuk, és jól kizsirozott lisztezett formába öntve megsütjük 180 fokon.
Ha kihült, a következő krémmel töltjük:
a tejbe elhabarjuk a tojás sárgáját, van.cukrot és a lisztet sűrűre főzzük.
A vajat a cukorral habosra mixereljük és a kihidegitett krémmel összemixereljük, a bárányt megttöltjük, s kivül is a krémmel vékonyan bekenjük, a tojás fehérjét gőz fölött felverjük nyomózsákba téve diszitjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.