??????
30 dkg liszt
30 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg darált dió
2 dl tej
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó
2 egész tojás
1 evőkanál rum.
Krém:
1 cs. tejszín ízű pudingpor
3 db
3 az egyben kávépor
hab:
Hullala tejszínhab 3,5 dl
1 cs. habfixáló
10 dkg cukor.
díszítéshez:
Nesqik kakaópor.
A margarint a tojással, a cukorral, a kakaóval és a rummal jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a tejet, darált diót, és a sütőporral elkevert lisztet kanalanként.
Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, kb. 200fokon 35-40 percig megsütjük.
Közben elkészítjük a leírás szerint a két cs. főzőpudingot, ha kissé meghűlt, belekeverjük a 3 cs. kávéport.
A megsült és lehűlt tésztánkra kenjük a krémet.
Felverjük a Hullala tejszínhabot a habfixálót belekeverve, és a cukrot hozzáadva, kemény habot kapunk, amit az előzőleg elkent krémre simítunk. Kartonból kivágunk díszítő-mintát,
- itt húsvéti - és a sütink felé tartva szitából szórva lehintjük a tetejét a Nesqik kakaóporral.
Eltávolítva a minta-szórót, díszes tortát kapunk.
Nagyon finom és mutatós, vendégek kedvence!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.