Nagyon aranyosak ezek az állatkák. Én is megfogom sütni húsvétra.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg vaj
1 pohár 20 %-os tejföl
1 db tojás, 1 teáskanál só
Hozzávalók a tetejére:
1 db tojás
5 dkg tökmag, napraforgó, lenmag, szezámmag
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra.
Előkészítünk egy nyuszi és egy liba szaggatót, s a tészta felét az egyikkel, a tészta felét pedig a
másik szaggatóval kiszaggatjuk.
Ha az összes tésztát kiszaggattuk, akkor a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a
kiszaggatott állatkákat.
Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a tésztákat, s
a libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból.
Ezután pedig az állatkák testére szórunk lenmagot és szezámmagot.
Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük közepes hőfokon.
Ez sütő függő.
Van amelyik sütőben pár perccel hamarább megsül, megbarnul.
Ha kezd színesedni, akkor elkészültünk.
Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük az állatkákat.
Nem kell hűtőbe rakni, s nem kell zárt edénybe se rakni.
Csak simán tányéron is eláll pár hétig és nagyon porhanyós marad, nem keményszik meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.