Ááá, Józsi, még ez is? :)
Hozzávalók 6 főre:
70 dkg csirkemell filé
2 kg burgonya
9 szelet sonka
6 db tojás
1 fej lila hagyma
1 fej fehér hagyma
½ csomag újhagyma
10 dkg bacon
4 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
só
őrölt fehér bors
étolaj
szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel és kevés olajon elősütjük. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy tepsi aljára /24x30-as/szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemell szeletekkel. Erre került a szeletelt sonka,karikákra vágott főtt tojás a háromféle hagyma majd a burgonya másik fele. Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.