6 db csirkecomb
4 db tojás
15 dkg sonka
2 szelet rozskenyér
2 dl tej
10 dkg húsos füstölt szalonna
4 fej vöröshagyma
só
őrölt bors
ételízesítő
szárnyas fűszer
1 csomag medvehagyma
A salátához:
½ csomag angol zeller
½ csomag újhagyma
2 db paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db cékla
1 csomag piros retek
só
balzsamecet
olíva olaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszésünk szerint feldaraboljuk. A tojásokból három darabot megfőzünk. Két darab hagymát, a kolozsvári szalonnát és a medvehagymát apróra vágjuk, A főtt tojásokat és a sonkát felkockázzuk.. A rozskenyeret tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Pár percet pirítjuk, majd beletesszük a medvehagymát. Négy-öt percet dinszteljük, majd levesszük a tűzről. Hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket, egy nyers tojást és a kockára vágott főtt tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük. A salátához a zöldségeket összekeverjük,sózzuk,balzsamecetet és olíva olajat csepegtetünk rá. A combokat a salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.