1 csomag Tante Fanny friss vajasleveles tészta 270 gr-os
A tejfölös kenőcshöz:
2 evőkanál tejföl
1 tojás
50 gr reszeltsajt
2 szétnyomkodott fokhagymagerezd
1 kiskanál vegeta
őrölt feketebors
só
A zöldséges töltelékhez:
100gr apróra vágott sonka
150 gr konzerv zöldborsó
150 gr konzerv kukorica
1 újhagyma apróra vágva
2 evőkanál petrezselyemzöld
6 db keményre főtt tojás
1 tojás a tészta kenéséhez
szezámmagok a tészta megszórásához
A széttekert Tante Fanny tésztát egy gyúródeszkára helyezem.
A tejfölös kenőcsöt a hozzávalókból elkészítem.
A zöldséges tölteléket a hozzávalókból szintén elkészítem.
A megfőtt, és kihűlt tojásokat megtisztítom.
Először a tésztát megkenem a tejfölös kenőccsel. Erre óvatosan ráterítem a zöldséges tölteléket. Majd középre végig egy sorban ráhelyezem a tojásokat.A tésztát ezek után nagyon óvatosan összetekerem. Tojással megkenem, szezámmaggal megszórom. Ráhelyezem a sütőpapírral kibélelt tepsire, és 220 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Amikor kihűlt, akkor szeletelem fel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.