Keleszteni nem is kell? Nagyon jól néz ki, koszi, hogy megosztottad velunk.
50 dkg finom liszt
3 dl kefír
2 db tojás
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
2kk.só
1 kk.kristály cukor
A sütéshez:
étolaj
450g tejföl
20 dkg trappista sajt
20 dkg sonka
15 dkg bacon
3-4 gerezd fokhagyma
csipet só
Előkészítés: A sajtot lereszeljük. A sonkát és a bacont csíkokra vágjuk. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. A bacon csíkokat egy kicsit megpirítjuk.
Elkészítés. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, olajos kézzel széthúzogatjuk és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, /mint a fánkot/ a másik oldalát fedő nélkül sütjük. A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel, majd sonka vagy bacon csíkokat szórtam rá és reszelt sajtot.
A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban ,hűtőben több napig tárolhatjuk.
Keleszteni nem is kell? Nagyon jól néz ki, koszi, hogy megosztottad velunk.
Keleszteni nem kell.Ha lecsipkeded olajos kézzel a gombócokat /amennyi lángost szeretnél/addig pihen amíg az olaj megmelegszik az elég.Köszi a dicséretet!
Szia Én tegnap kipróbáltam, de nekem nagyon híg lett a tészta miután beletettem a 3dl kefirt. Ennek ilyen nagyon lágynak kell lennie? Vagy valamit nem jól csináltam? Tettem bele még egy kis lisztet. Egyebkent nagyon finom lett, sikere volt. köszi
Igen elég lágy a tésztája ezért van,hogy csak olajos kézzel lehet vele dolgozni.Nem baj,hogy tettél bele lisztet /azok sem egyformák/Örülök,hogy túl nagy csalódást nem okozott.:))
Egyaltalan nem okozott csalodast, sot a ferjem nagyon megorult neki mikor hazajott a munkabol :)
Köszi szépen!Örülök,hogy ízlett!
Ilyen lángost én már ettem, nekem kefíres lángos címen volt meg a receptje, de valahova nagyon elraktam és most örülök, hogy nálad rábukkantam! Ez nagyon finom, azért is, mert nem szívja magába az olajat!Köszönöm, elvittem a receptkönyvembe!
szia Én elkesztem keleszteni a tésztát de túl hig lett nem baj ha tettem hozzá még lisztet(de már elkezdett megkelni)???
Elég ragadós ezért kell olajos kézzel dolgozni vele.Nem hiszem hogy baj lenne.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.