Kovász:400g BL80 liszt,2 dkg élesztő,2 evő kanál jogurt,3 dl meleg viz.Tészta:600g BL80 liszt,4 dl langyos viz,25g só 2 evő kanál krumpliliszt,4g zsiradék(.Ez lehet olaj,margarin,csibezsir,vagy disznózsir).
A kovász hozzávalóit össze keverem,és 2-3 órára félre teszem.Ha meg kelt,hozzáadom a tészta hozzávalóit,jól kidolgozom,és könnyű ruganyos nem túl lágy tésztát kapok.Belisztezem a tetejét,és duplájára kelesztem.Ha meg kelt ,át dolgozom,és hagyom még vagy húsz percet kelni.Két kacsasütőt készitek elő,az egyiket kibélelem,sütőpapirral,és ebbe helyezem a megformált tésztát.A másikkal letakarom,és hagyom még kelni,Ha az ujjam helye nyomás próbára visszaugrik akkor meg van kelve.Két helyen éles késsel bevágom,lespriccelem a kenyeret,visszahelyezem a tetejét,és 250 fokosra melegitett sütőbe helyezem.30 perc után a tetejét leveszem,a sütőt 190 fokra vissza veszem,és még 30 percig sütöm.A sütőből kivéve jól lespriccelem rácsra helyezem,és hagyom hülni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.