Nagyon tetszik és finom is lehet,így nekik is esek!!! Üdv.
5-6 db Hekk törzs mirelit vagy más hal is jó
1 kk piros paprika
1 tk liszt
1dl olaj
1dkg só
3-4 gerezd fokhagyma
2 csepp ecet
50 dkg burgonya
25 dkg liszt
A halat besózom, picit lisztbe paprikába forgatom tepsibe teszem alá pici víz és olaj, majd rákarikázom a fokhagymát és megsütöm mikor majdnem kész ecettel meglocsolom és így sütöm készre, de közben locsolgatom ezzel a szaftos lével .
Burgonya pogácsa:
A krumplit megfőzöm héjában, krumpli nyomón áttöröm sót lisztet rakok bele, hogy jól gyúrható tésztát kapjak.
Kinyújtom kb 2 centisre a tésztát és pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Forró olajban arany barnára sütöm.
Nagyon tetszik és finom is lehet,így nekik is esek!!! Üdv.
Sok sikert ,valóban finom és egészséges étel jó étvágyat hozzá
A 2 csepp ecettel hogyan lehet "meglocsolni" 5-6 db Hekk törzset ???
Ízlés dolga ,lehet a Hekkre darabonként 2 CSEPP.Van aki ecetesebben szereti van aki nem.Mindenképpen az a cél hogy kicsit pikáns ízt ad neki .Jajj nem kell minden részletet boncolgatni. Kinek így kinek úgy .De itt az a lényeg hogy nagyon finom .
Én délalföldi vagyok , itt mindennapos a krumplis pogácsa . Nálunkminimum hetente van , mert olcsó és nagyon finom . Erre úgy készitjük a pogácsát hogy megypucoljuk a prumplit , sós vízben megfőzzük , leszürjük a levét és melegen áttörjük . Így izletesebb a pogácsa . Én 1db tojást , 1/3liszttel szerecsen dióval összegyúrom , kinyújtom , kiszaggatom és sütöm . Kinyújtva tepsiben is lehet sütni arany sárgára . Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.