Tetszik a sütemény, szeretném elkészíteni. Az lenne a kérdésem, hogy a héjastól lereszelt almát mielőtt a két lap közé kerül nem kell ízesíteni, /cukor, fahéj/ illetve megpárolni? Előre is köszönöm a választ.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás sárga, 2 ek tejföl, 1 cs sütőpor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
TÖLTELÉK :
ALMÁS
1 ,5 kg alma héjastul lereszelve
porcukor ízlés szerint,
fahéj
Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. / Én előző este elkészítettem / ha híg lenne, egy kis darált keksszel sűríthetjük
VANÍLIÁS KRÉM
- 2 db tojás, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek liszt, 3 dl tej, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeverjük.
- A tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön - külön kb ( 20 x 30 - as ) zsírozott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 170 °C - on világosra megsütjük.
Összeállítás:
- Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, a harmadik lappal befedjük.
Tetejét porcukorral meghintjük.
Egy éjszakát pihentettem reggel szeletelem!
Tetszik a sütemény, szeretném elkészíteni. Az lenne a kérdésem, hogy a héjastól lereszelt almát mielőtt a két lap közé kerül nem kell ízesíteni, /cukor, fahéj/ illetve megpárolni? Előre is köszönöm a választ.
Nagyon jol nez ki,gondolom olyan finom isKi fiogom probalni. Koszi a receptet
en is kiprobalom.en is igy szoktam de csak almaval kremel finomabb lesz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.