Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ivólé készítések automatával, tartósítószer mentes

felvitel dátuma: 2017-04-19 12:13:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1783
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
  • gyümölcs
  • ízlés szerint cukor
Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Tavaly szert tettem egy befőzőautomatára, hozzá kapcsolható ivólékészítőre.
Ezzel a két szerkezettel tartósítószer mentes 100 %-os gyümölcslevek készíthetők.
Az ivóleveket, szörpöket, ebben az egy bejegyzésben teszem közzé, így egy helyen lesznek, könnyebb szemezgetni őket.

Az ivóleveket lehet teljesen cukor mentesen, kevés, illetve több cukorral (ez már hígítandó fogyasztáskor, tehát szörp inkább) készíteni.
 







Az ivólé készítő kigőzöli a gyümölcsök levét, tehát egy nagyon kíméletes eljárással nyerjük ki a finom gyümölcsleveket, vagy zöldségleveket (ez egy másik poszt lesz későbbiekben).

Itt megnézhetitek az ivólé készítésének folyamatát, nem írogatom le:

http://befozoautomata.hu/az-ivolekeszites-folyamata-hasznalati-utmutato/


Lesznek olyan képek, ahol  visszamaradt gyümölcshúsból készített lekvár is látható. Lekvárok esetében én dzsem fixet használok, kg-onként az utasítás szerinti mennyiségben és ha szükséges még cukor is kerül hozzá.
 

Nos, nézzük mi készült eddig nálam!
 




Eper-cseresznye-tayberry (szedermálna) ivólé

Összesen 2,5 kg volt a vegyes gyümölcsöm, amihez 20 dkg cukrot tettem összesen.

A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 45 percig gőzöltem a gyümölcsöket.
Forrón az üvegekbe eresztettem, lezártam és készen is van, mehet a polcra.


Következett a
 






Tiszta Tayberry ivólé
Gyümölcs kilogrammonként 100 g cukor, de ízlés szerint változtatható.

A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 30 percig gőzöltem.

Egy különleges összeállítás a
 






Meggy- piros ribizli-citromfű-gyömbér ivólé

itt 2,8 kg gyümölcshöz 40 dkg cukor került.

A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 45 percig gőzöltem.


Még van eprem így egy variáció azzal is
 




Eper-Tayberry ivólé

2,5 kg gyümölcshöz 20 dkg cukor került.

A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 30 percig gőzöltem.


Kajszi ivólé
 







2 kg kajszibarack, 10 dkg cukor, de ha jó érett a barack már, akkor nem kell a cukor sem.

A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 60 percig gőzöltem.

 

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/2016/06/ivole-keszitesek.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.