A tésztához:
5 tojás
5 ek .cukor
2 ek. olaj
3 ek. liszt
1 sütőpor
5 ek.darált dió
A krémhez:
1,5 lit tej
25 dkg cukor
4 tasak vaníliás puding
1 ek.étkezési keményítő
25 dkg margarin
15 dkg olvasztott csokoládé
0,5 lit tejszín
2 doboz jaffa keksz
1 dl narancslé
A tojásokat össze keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót.
Egy közepes tepsibe sütő papírt teszünk, beleöntjük a tésztát és 200 C-on sütjük kb.15-20 percig.
A krémhez 1,2 lit tejet felforraljuk 25 dkg cukorral. A maradék 3 dl tejben kikeverjük a puding porokat és az étkezési keményítőt, majd beleöntjük a forró tejbe, s krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük, s belekeverjük a vaníliás krémet.
A krémet kettő egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, a másik marad úgy ahogy van.
A tésztát meglocsoljuk narancslével, rákenjük a pudingos krémet, rárakosgatjuk a jaffa kekszet, erre kerül a csokis krém.
A 0,5 lit tejszínt elkészítjük utasítás szerint, s bevonjuk vele a tortát, s lehet díszíteni.
Ui. lehet kettő tészta lappal is csinálni (2x vesszük a tészta hozzávalóit), akkor a csokis krém tetejére tesszük a második lapot és utánna vonjuk be tejszínnel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.