Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Receptek Tupperware edényekben » Joghurtos málnafagylalt

felvitel dátuma: 2013-07-08 22:01:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1436
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 30 dkg málna
  • 4,5 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 10 ek rizs szirup (természetesen mézzel vagy cukorral is készíthető)
Előkészületi idő: 260 perc


Elkészítés:

Akinek van turmixgépe, az azzal egy mozdulattal elkészítheti. Beleteszi az összes hozzávalót és jól összeturmixolja, majd irány a hűtő, minimum 4 órára és csak ezután kerül a fagylaltgépbe, ahol a kívánt állagig fagyasztjuk.

Akinek, mint nekem is, nincs turmixgépe, az egy mély 1 l-es edénybe beleteszi a málnát, a tejszínt és botmixerrel pürésítjük a málnát. Hozzáadjuk a rizsszirupot vagy a kedvünk szerinti édesítőt és a joghurtot, és újra elindítjuk a botmixert. Ezzel szép krémesre tudjuk keverni, nem kell a robotgépen habverőre váltani. Kb. 5-8 percig keverjük így magas fokozaton, ha van turbó, akkor azzal is segíthetünk.

Miután szép sima krémet kaptunk, lezárjuk az edényünket és betesszük a hűtőbe minimum 4 órára. Mivel én késő délután állítottam össze tegnap, így ma egész délutánig a hűtőben pihent.

Elindítjuk a fagylaltgépet, hogy a keverője forogjon, majd beletöltjük a masszánkat, amit jól átkevertünk a robotgép habverőjével most.

 

Amennyit szeretnénk elkészíteni, annyit öntünk a gép tartályába, de ¾-ed részénél feljebb semmi esetre se legyen, mert ahogy fagyivá alakul, a térfogata nőni fog.

Miután elkészült a fagyink, tálalhatjuk is pohárba vagy tölcsérbe, ki-ki hogyan szereti.

Egy hibát Ti ne kövessetek el, amit én most elkövettem.

Mikor elindítjuk a fagyi gépet, feltétlenül tegyük be a fagyasztóba a kelyheket, hogy lehűljenek, mert úgy nem olvad a fagyi olyan gyorsan. Sajnos én erről most elfeledkeztem.

A kiadagolt fagyit díszítsük málnával, mentalevéllel.

Nincs fagylaltgéped?

Semmi gond. Kövesd a következő módszert.

Hűtőszekrénymódszer:

Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük az elkészített, kihűtött fagyalt keveréket. Ezután fém edénybe öntjük, és több mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel. A keveréket visszatesszük a mélyhűtőbe és a kívánt állagig fagyasztjuk (kb. újabb 1 óra).

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.