Tészta hozzávalók:
60 dkg liszt
400 g. natúr joghurt
1,1/2 dl. étolaj
1 tk. kristálycukor
1 tk. só
1,1/2 cs instant élesztő
2-3 ek. lágy vaj
Töltelék hozzávalók:
3 db.tömlős sajt/100g./
35 dkg.reszelt trappista sajt
20 dkg.ledarált/aprított szalámi
Elkészítés:
A joghurtba keverjük bele az olajat,az élesztőt,a cukrot és lefedve langyos helyen pihentessük.(kb.10 perc)
A lisztet szitáljuk egy tálba,majd a sót keverjük bele,a közepébe egy kis mélyedést készítünk,majd beleöntjük a joghurtos masszát.
Könnyű lágy tésztává gyúrjuk,a 2 ek. vajat is beledolgozva.
Letakarva pihentetjük 30 percet.
Amíg pihen a tészta,a tölteléket elkészítjük.
A szalámit ledaráljuk,vagy apróra vágjuk,a tömlős sajtokat kinyomjuk egy üvegtálba, hozzáadjuk a szalámit,összekeverjük.
A trappista sajtot lereszeljük.
A tésztát vékonyra elnyújtjuk, a sajtos krémmel megkenjük,20 dkg.trappista sajttal megszórjuk,feltekertjük mint a bejglit,majd kb.2 cm-es darabokra vágjuk,sütőpapíros tepsibe fektetjük,a maradék reszelt sajttal mindegyik tetejét megszórjuk és 175 fokos előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Forrás:internet
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.