Tésztára:
tepsi méret: 17*24 cm
A margarint habosra keverjük, majd a porcukorral, vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként robotgéppel hozzákeverjük a tojásokat is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral (étkezési keményítővel), sóval és a vajas masszához adjuk.
Lisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük. A felezett szilvákat szépen ráhelyezzük, megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon sütjük.
Az első 12 perc után kivesszük, és a porcukorral, tojással összekevert joghurttal meglocsoljuk. Visszatesszük és még kb. 30-35 percig sütjük (sütőtől függ).
Ha kihűlt porcukorral megszórjuk, kockákra vágjuk.
Megjegyzés:Az eredeti receptet (Rudolf: Tejfölös szilvás pite) vettem kisebb adagra, és néhány alkotórészt helyettesítettem, ízlésünkre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.