Nagyon finon egyszerü gyors
25 dkg gyümölcs
1 tortazselé
1 nagy pohár joghurt
50 dkg túró
1 csomag zselatin
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve és a reszelt héj
Nagyon egyszerű és nagyon finom .
Kivizezem a formát, az aljára terítem a gyümölcsöt. Ez szezontól, ízléstől függően bármi lehet. Elkészítem a tortazselét az utasításnak megfelelően. Ráöntöm a gyümölcsre, majd a hűtőbe teszem minimum 2 órára. A zselatinnal vigyázz, amikor kihűlt már teheted is a gyümölcsre,. (Ha kivárnád a 10 percet, a lábasban dermed meg.)
A túrót áttöröd, ízesíted, cukorral, citrommal - vagy anélkül- hozzákevered a joghurtot. Egy tasak zselatint 1 dl vízben készítesz el, majd hozzá öntöd a joghurtos masszához. Ezt öntöd a gyümölcs tetejére, majd visszateszed a hűtőbe. Hogy biztosra menjek, én mindig előző napon készítem el.
Volt amikor málnát kevertem a joghurtos masszába vagy epret, ananászt és akkor az került a tetejére is. A túrót is elhagyhatod, akkor több joghurtra, illetve gyümölcsre van szükséged.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.