Guszta!!:))
10 db nagyobb formás burgonya
25 dkg juhsajtos turó (brinzacska)
1 kisebb lilahagyma
3-4 kanál tejföl
1 egész tojás
pici só,bors
aki szereti:csipet kapor vagy petrezselyem összevágva
8-10 dkg reszelt sajt a tetejére
1-2 szelet vékony füstölt császárszalonna
Volt egy kis maradék turóm,amit mindenképpen el kellett használni,így gondoltam,megpróbálok valamit összeütni belőle.
A burgonyát jól megmosva héjában megfőzöm annyira,hogy ne essen szét hámozáskor.Ha teljesen kihűlnek,könnyebb lehúzni a héját és megtölteni!Én éles kiskéssel kanyarítok ki belőle egy nagyobb kört,hogy alul és körben maradjon peremeNem vágom félbe a krumplit,hanem az egészet vájom ki.Jól kimargarinozok egy kisebb tepsit,és szépen elhelyzem benne őket.Kikeverem a tölteléket,majd kiskanállal jól megpakolom a kivájt burgonyákat.Én a megmaradt "krumpliforgácsot"is köréjük rakom.Ha esetleg marad ki a töltelékből,azt is rácsurgatom.A tetejükre mehet reszelt sajt,és mivel nagyon szeretjük a szalonnát,így egy-egy darabkát tettem a közepére.A végén még egy pár margarindarabkát teszek a burgonyák köré,hogy mindenhol szépen piruljon.Akár önállóan is fogyasztható,én medvehagymás tavaszi salátával tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.