Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ínyencség étel receptek » Juhtúrós kolbászos kombe

felvitel dátuma: 2012-01-07 16:17:13       mai nézettség: 1       nézettség: 1790
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

3,5dl tej,1dl víz,1tk ,1tk cukor,60dkg liszt,2,5dkg élesztő,10dkg vaj,5ek olaj.

Töltelékhez:10dkg juhtúró-én egy egészet tettem,1-2dl tejföl,20dkg házi kolbász.

Tetejére:1 tojás,szezám,lenmag,mák.

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tejet és atát és megkenjük az olaj-vaj felével.A vizet meglangyosítjuk beletördeljük az élesztőt hozzáajuk a cukrot,majd meleg helyen felfuttatjuk-kovászt készítünk.

A vajat az olajjal összeolvasztjuk.A kolbászt apró darabokra vágjuk összekeverjük a juhtúróval és annyi tejföllel hogy ne túl híg krémet kapjunk.

Egy fakanál segítségével összekeverjük a kovászt a liszttel és sóval-elég lágy tésztát kapunk belőle.Jól ki lisztezett gyúrólapon nagyon vékonyra nyujtjuk a tésztát és megkenjük olaj -vaj felével.

A másik lapot is kinyujtsuk,ráhelyezzük a vajas tésztalapra és rákenjük az összes tölteléket.Hasonló nagyságúra és vékonyra nyujtjuk a harmadik lapot is amit szintén olaj vaj keverékkel lekenünk.

Hajtogatjuk.Felső harmad felülről lefelé középre,alsó harmad alulról felfelé középre majd összehajtjuk mint egy könyvet..Ahol érintkezik a két tésztafél kicsit összecsipkedjük.

Szilikonos sütölapra helyezzük a tászta csomagot és késsel vagy pizza vágóval átlósan és keresztben is bemetszük.Egy óráig hagyjuk letakarva,kelni.

Miután megkelt lekenjük tojással és megszórjuk szezám és len maggal.180 fokos sütőben 30 percig aranyszínűre sütjük.

Hagyjuk kicsit húlni majd a vágások mentén válasszuk szét a szeleteket.Nagyon laktató és isteni finom ízű,mi egy pohár bor kíséretében fogyasztottuk:))

 

Megjegyzés:az eredeti recept itt található:http://thechefviki.blogspot.com/2010/10/juhturos-kolbaszos-kombe.html

Szakács: Csillus


Film link: http://thechefviki.blogspot.com/2010/10/juhturos-kolbaszos-kombe.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 január 07

Nagyon guszta!!Gratulálok!:)

0/10 csillus 2012 január 07

Köszönöm.

0/10 f.maria54 2012 január 07

Nagyon finom lehet , mentettem a receptet.Hamarosan megsütőm.

0/10 Katona Csilla 2012 január 07

Köszike maria próbáld ki,nem bánod meg.sőt én majd édes változatban is kipróbálom.

0/10 anna51 2012 január 07

Csilluskám, nagyon ugyes vagy és gyors mint a villám. Koszike!

0/10 csillus 2012 január 07

Annám köszike,tudod jók a tanítómestereim,puszi:)

0/10 brecs ildiko 2012 január 08

A kép nagyon jól néz ki, de a recept leirásával valami nem stimmel.

0/10 brecs ildiko 2012 január 08

bocs, most már ki irta rendesen az egész receptet.

0/10 marika 2012 január 11

Nagyon guszta , Csillus! Én most próbálom ki édes változatban, remélem sikerül!:)

0/10 Katona Csilla 2012 január 11

Köszi Marika láttam ,bomba jó legalább bemutattad az édes változatát is,töltsd fel ide is:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.