Juhtúrós kolbászos kombe:
Tészta:3,5 dl tej
1dl víz,
1 ek cukor,
1 tk.só,
60 dkg liszt,
2,5 dkg élsztő,
A tésztarétegek közé:
10 dkg vaj
5 evőkanál olaj
A töltelékhez:
20 dkg juhtúró
10 dkg tejföl
20 dkg füstöltkolbász
A lekenéshez:
1 tojás
1 evőkanál víz
szezám/lenmag/mák
A vajat felolvasztjuk és összekeverjük az olajjal. felhasználásig félre rakjuk. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson, ez körülbelül 15 perc.
Ezalatt elkészíthetjük hozzá a tölteléket. A kolbászról lehúzzuk a héját, majd finomra daráljuk. Végül összekeverjük a mascarponéval és a tejföllel. Félre tesszük.
A tészta minden hozzávalóját a dagasztótálba tesszük a kovászos liszt mellé, és jó alaposan kidagasztjuk. Nagyon lágy tésztát kapunk, amit 3 részre osztunk.
Nagyon jól belisztezett munkafelületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük a vajas olaj felével, tocsogni fog, de a végeredmény igazolta, hogy tényleg így kell és valóban ennyi. Rátesszük a második réteget. . Rákenjük a kolbászos tölteléket.Befedjük a harmadik réteggel, amit szintén meglocsolunk a vajas keverék másik felével.Jön a hajtogatás. A felső részt középre hajtjuk.Majd az alsó részt is.Azután a jobb oldalt középre és a bal oldalt is.Sodrófával kicsit lelapítjuk.
Sütőpapíros, magas peremű tepsibe rakjuk, a tetejét keresztben és átlósan is bevagdaljuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A tetejét lekenjük a tojás és víz keverékével végül szezámmaggal megszórjuk. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Langyosan tálaljuk , de hidegen is nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.