felvitel dátuma: 2011-12-09 00:19:25
mai nézettség: 1
nézettség: 2906
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkgburgonya
15 dkgjuhtúró
5 dkgreszeltfüstöltsajt
1+2 tojás
2,5 dl tejföl
1 kk. cukor
5 dkgélesztő
25 dkgmargarin
60 dkgfinomliszt + a nyújtáshoz
1 ek. só
2 tojássárgája a kenéshez
4 dkgtrappistasajt
1 kk. köménymag
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 25 perc
Elkészítés:
A burgonyáthéjábanmegfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, hagyjukkihűlni. Hozzáadjuk a juhtúrót, a füstöltsajtot, 1 tojástés 2 evőkanáltejfölt. A maradékmeglangyosítotttejfölbenelkeverjük a cukrot, azélesztőtésfelfuttatjuk. Majdbeletesszük a maradék 2 tojást. A margarintfelolvasztjuk.
A lisztet (kelesztő) tálbaszitáljuk, hozzáadjukazélesztőstejfölt, a burgonyásjuhtúrót, 1 evőkanálsót, a langyosmargarint, ésjólösszedolgozzuk (ragacsos, lágymasszátkapunk). A tálfedelével/konyharuhávalletakarjuk, és a kétszeresérekelesztjük (30 perc).
Lisztezettmunkalaponátgyúrjuk a tésztát, és 2,5-3 cm vastagranyújtjuk, tetejétbekockázzuk. 5 cm átmérőjű, lisztbemártogatottpogácsaszaggatóvalkiszúrjuk, éssütőpapírralbélelttepsikberakosgatjuk. Azösszegyúrthulladékbóltojásnyigombócokatformázunk, oválislapranyújtjuk, éskifliszerűenfeltekerjük, a tepsikrehelyezzük, konyharuhávalletakarva 30 percigkelesztjük.
Tetejüketmegkenjük a tojássárgákkal, megszórjuk 1-1 nagycsipetfinomrareszeltsajttalés/vagyköménymaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (kb. 25 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Most kel. Biztos finom lesz. Alig várjuk, mindenki pogácsa imádó. blubell
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.