kacsaaprólék
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
fél db zeller és 1-2 szál zöldje
fél db karalábé
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
Grízgaluska
10 dkg búzadara
3 dkg Flóra vaj
1 db tojás
1 csipet só
A kacsaaprólékot alaposan megmossuk, ha sok rajta a zsiradék, akkor kissé leszedjük. (finom tepertő lehet belőle)Feltesszük főni és 2x is lehabozzuk. A feldarabolt zöldségeket fűszereket ezután rakjuk bele ,majd hagyjuk így főni. Amikor felforr levesszük a lángot és szép lassú tűzön főzzük A lassú főzés miatt szépen letisztul a leves, és szép arany karikák fognak úszkálni a tetején.
A grízgaluskát kikeverjük, majd hagyjuk egy jó fél órát állni .Amikor a leveskénk megfőtt ,enyhe gyöngyöző állagban bele szaggatjuk a galuskákat .Ne forrjon a leves mert szét főnek. KB 15 PERC után lezárjuk és tálalhatjuk is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.