40 dkg liszt
35 dkg krumpli
10 dkg kacsazsír
2 db tojássárgája + 1 tojás a tetejére
2,5 dkg élesztő
0,5 dl langyos tej
1 mk cukor
2 tk só
Frissen őrölt bors
A krumplit megfőzzük, összenyomjuk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, felfuttatjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a krumplival, tojássárgával, kacsazsírral és az élesztős tejjel. Sózzuk és alaposan megborsozzuk. Megdagasztjuk, langyos helyen, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk. 1 cm-esre nyújtjuk, két oldalát behajtjuk, majd az így kapott téglalapot félbe. Ezt ismét vékonyra nyújtjuk, az előző műveletet kétszer megismételjük.
Késsel átlósan megvágjuk a tészta tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük. A felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben megsütjük (kb. 30 perc).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.