A gombát ha kisebb fejű, akkor csak félbe vágjuk. Ha nagyobbak, akkor négybe. Egy edényben felhevítjük a vajat és ezen megpirítjuk a gombát az apróra vágott fokhagymával. Amint egy kis levet eresztett felöntjük a borral és megfűszerezzük. Fedő alatt 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kagylót és a citromlevet (ízlés szerint). A petrezselyem zöldet finomra vágjuk és a felét beletesszük.
!!!Ha a konzervből készítjük, öntsük le az olaj nagy részét és úgy adjuk hozzá. Ebben az esetben a legvégén adjuk hozzá a kagylót és nem főzzük tovább. Ha a fagyasztottból készítjük vagy esetleg frissből, akkor 2-3 percig főzzük még. !!!
Bármelyiket is választjuk, nagy lángon ki kell forralni, majd még egy kis vajjal dúsítani. Így finom mártást kapunk. A kifőtt fusillivel elkeverjük és friss petrezselyem zölddel valamint citromlével meglocsolva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.