500 gr liszt (650-es), ezért nem lett olyan szép :)
2 tojás sárgája
25 gr élesztő
300 ml langyos tej
120 gr cukor
40 gr cukrozatlan kakaópor
150 gr olvasztott margarin
kb. 200 gr porcukor ( ezt nem mértem)
a tetejére a 2 tojás fehérje
A lisztet egy tálba szitáltam, a közepébe mélyedést fúrtam az ujjammal, beledaraboltam az élesztőt, öntöttem hozzá egy keveset a pici cukorral édesített langyos tejből, letakartam és hagytam az élesztőt felfutni.
Ezután hozzáadtam a tojás sárgáját, a többi cukrot és könnyű tésztát dagasztottam belőle.
( A gyenge minőségű liszt miatt kissé több időt vett igénybe, mire elvált a tészta a kezemtől és az edény falától, sőt még kellet adnom hozzá egy kevés lisztet, de ez tanulság volt:
csak jó minőségű lisztet szabad használni a kelt tésztákhoz!)
Egy tiszta konyharuhával letakartam, és hagytam a duplájára kelni. Közben a kakaót összekevertem egy tálban a porcukorral.
Ezután lisztezett munkaasztalra borítottam a tésztát és ketté osztottam.
Az egyik bucit kinyújtottam, körülbelöl fél centiméter vastag téglalap alakúra, megkentem az olvasztott margarinnal és rászórtam a kakaó és porcukor keveréknek a felét, ezt egyenletesen elsimítottam és a téglalap hosszabb oldalán feltekertem és trapéz alakokat vágtam belőle ( ahogyan a képen látható)
A trapézokat a szélesebb felükkel lefelé állítottam, a felső részüket pedig középen az ujjammal benyomkodtam, hogy kissé szétnyíljanak a rétegek ( persze nekem sülés közben kinyíltak és nem lett olyan szép, mint a strawberryé )
A tepsire téve ismét hagytam, hogy kétszeresükre nőjenek ( persze ez nem jött össze), majd megkenegettem a tojásfehérjével, és előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.