Kb 1 kg-os kuglóf készül ebből az adagból.
400 gr finom liszt
100 gr. rétes liszt
1 db tojás sárgája
1 cs. bourbon vaniliás cukor
90 gr porcukor,csipet só
25 gr élesztő
60 gr olvasztott vaj,egy citrom reszelt héja
280 gr langyos tej
10 gr jó minőségű kakaópor
A tejet meglangyosítjuk,és porcukor felével az élesztőt felfuttatjuk. Az átszitált lisztet,a sóval és a maradék porcukorral ,a citrom héjéval összekeverjük,fészket készítünk ebbe tesszük az olvasztott vajat,a tojás sárgáját,és az élesztős tejet,(én az egészet összekeverem,ne kelljen külön-külön bele rakosgatni).Jól kidagasszuk.Amíg a kezünktől elválik.
Ha a tészta elkészült,két felé vesszük,és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.Letakarjuk,és meleg helyen 1 órát pihentetjük.
A kuglóf formát alaposan kikenjük,lisztezzük.
A két tészta gombócból két rudat sodrunk,összecsavarjuk és a kuglóf formába tesszük ,még újra kel.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük,összesen 35-40 percig kell sütni,(tűpróba fontos) 15.sütési percnél,180 fokra vegyük vissza a sütőt,és így süssük készre. Nagyon jól kidolgozható recept,még langyosan,tea vajjal ,mézzel,vagy házi lekvárral.....a legfinomabb!!
jó étvágyat hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.