A tésztához:
0,9 kg rétesliszt
9 dkg éleszto
6 dl tej
pici só
10 dkg porcukor
3 ek olaj
3 tojás felvert habja
A toltelékhez:
kakaó, porcukor keveréke
Az élesztot pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleontjuk a tobbi hozzávalót és kelesztjuk. Mikor megkelt, 10 cipót formálunk. Egyenként kisodorjuk és megtoltjuk a kovetkezo toltelékkel: kakaót és porcukrot osszekeverunk és ezzel toltjuk meg a kalácsot.
TIPP: Tehetunk bele kókuszreszeléket is, de vigyázzunk, mert a kókuszreszelék száríjta a kalácsot, ezért ha szeretjuk, reszeljunk bele 1 almát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.