40dkg átszitált liszt
15 dkg porcukor
1 csm vaniliás cukor,
1 db tojás
1,5 dl langyos tej + 1 kis kanál cukor,+ 1 evőkanál liszt,
3 dkg élesztő,
1 dl olaj,+ olaj a tepsi kenéséhez kb fél evőkanál.
porcukor a kalács meghintéséhez.
citromhéj,2 evőkanál kakaópor,csipet só,
fél üveg cseresznye vagy más gyümölcs dzsem.
Az élesztőt,a cukrot és a kanál lisztet a langyos tejben elkeverem és felfuttatom.
Egy tálba beleszitálom a lisztet és a kakaóport,hozzáadom a csipet sót,bele öntöm a felvert tojást ,citromhéjat,vaniliás cukrot és a megkelt élesztőt.El kezdem bedagasztani a tésztát közben hozzáadom adagonként az olajat,ha kell még adok hozzá langyos tejet,hogy jó állagú,nem kemény és nem túl lágy tésztát kapjak.Ha elválik az edény falától kész a dagasztás,lelisztezem a tetejét és letakarva,langyos helyen megkelesztem./ kb. fél óra./
Mikor kész kézzel deszkán téglalap alakúra nyújtom és megszórom a cseresznye dzsemmel,feltekerem,zsírozott tepsire teszem és 30 perc alatt előmelegített sütőben,170 fokon megsütöm és mikor kész porcukorral lehintem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.