Tényleg nagyon - nagyon finom :-))
30 dkg dió vagy mandula
15 dkg simaliszt
10 dkg kakópor
1 tasak vaníliáscukor
csipet só
1 tasak sütöpor
50 dkg barna cukrot/vagy kristálycukor/
2 kanál kávé /porban, daráltan/.
6 tojás
20 dkg vaj vagy margarin
25 dkg mascarpone sajt
20 dkg étcsoki
2 doboz friss tejszín, habfixáló
1 kanál porcukor
1 vaníliás cukor
2 kanál rum
12 dkg porcukor
1 doboz 50 dkg os mascarpone sajtot
5 dkg kakaóporral
30 dkg diót vagy mandulát ledarálunk, lehet kissé darabosabb is és ehhez hozzáadunk 15 dkg simalisztet, 10 dkg kakóport, vaníliáscukrot legalább egyet, csipet sót, 1 sütöport, 50 dkg barna cukrot /vagy kristálycukrot/ és 2 kanál kávét /porban, daráltat/.
A sütöt elömelegítjük. 6 tojást habosra keverünk, mixelünk és hozzámixelünk 20 dkg vajat vagy margarint és 25 dkg mascarpone sajtot /ezt bármelyik élelmiszerboltban kapunk/.
Jó habosra kikeverjük, majd beledolgozzuk fakanállal a liszttel elkevert anyagokat.
A legvégén pedig kis darabokra beletördelünk 20 dkg étcsokit.
A tésztát kivajazott, zsírpapírozott tepsibe simítjuk és kb.30 percig sütjük.
Hurkapálcát nyomunk bele és ha már nem ragad rá, akkor kivesszük.
NE süssük túl, mert nem lesz finom puha, szaftos a tésztánk.
Teljesen kihütjük.
Majd felverünk 2 doboz friss tejszínt habfixálóval és 1 kanál porcukorral, 1 vaníliás cukorral.
Majd a kemény tejszínhez adunk 25 dkg mascarpone sajtot, 2 kanál rumot és 12 dkg porcukrot.
Vegyünk 1 doboz 50 dkg- os mascarponesajtot és az elég lesz az egész sütibe.
Nem olcsó, de néha megengedhetjük magunknak.
A sütinket megkenjük a finom krémmel és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
Lehütjük.
Isteni finom, gazdag süti.
A csokidarabok egy része egészben megmarad, akkor az igazi.
Az ünnepek alkalmával nagy siker és méltó vendégváró.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.