Elkészítés:
A lisztet,a sóval elkeverjük. Majd a közepébe készítünk egy mélyedést, ide szórjuk az élesztőt és cukrot majd felöntjük a tejjel. Hagyjuk 5 percet állni. Hozzáadjuk az olajat és egynemű, rugalmas tésztát gyúrunk. A tetejét megszórjuk egy kevés liszttel.Lefedve szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 1 órát.Vagy egy nagyot, vagy kettő kisebb kalácsot készítünk és a másik felét töltjük stb... Én ketté vágtam és lett egy kisebb kalács na meg fahéjjas csiga.
A felezett tésztát , három egyenlő részre vágjuk. Majd egyesével hosszúra görgessük . Ezután összecsípjük/összenyomjuk a három szálat és összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,majd egy felvert tojással megkenjük a felületét és 180 fokos sütőben szép barnára sütjük.