A piskótákhoz:
16db tojás
16 evőkanál cukor
16 evőkanál liszt
A krémhez:
25dkg margarin
40 dkg mogyorókrém
A trélerhez:egy db nagyméretű ostyalap.
A bevonáshoz: fondant
80 dkg porcukor,
6 evőkanál víz
1 evőkanál zselatin
2 evőkanál méz
A kerekekhez csokiszívek, rakománynak bármi, amit a gyerekek szeretnek.
20X30 cm-es sütőedényben sütünk két darab hat tojásos, és egy darab négy tojásos piskótát.A tojásfehérjét addig verjük, amig a habverőről kicsit görbül.Hozzáadjuk a cukrot,majd a tojássárgájával addig verjük, amíg egész halvány színű lesz.Előmelegített sütőben egyenként megsütjük.A négytojásos piskótát, ha megsült, feltekerjük.
A mogyorókrémet habosra keverjük a margarinnal.
Fondant: a vizet langyosítjuk, beletesszük a zselatint, melegítjük addig, amíg a szemcsék eltűnnek.Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint és a mézet, hozzáadjuk a fele porcukrot összedolgozzuk, majd apránként a többi cukor és színező is hozzákerül.Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.A nyújtás előtt margarinos kézzel átgyúrjuk.A két piskótalapot négy részre vágjuk, kicsit formázzuk, élére állítva töltjük.A feltekert piskótalapot megtöltjük, vékonyra szeleteljük.Az ostyalapot és a trélert bevonjuk, majd díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.