1 fej káposzta, vékonyra gyalulva
1 fej hagyma
2-3 közepes uborka
1,5 liter víz
1 púpos evőkanál só
4 ek ecet
3-4 ek cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál koriander mag
2 babérlevél
fél evőkanál szemes bors
egy teáskanál mustármag
1 evőkanál egész kömény
fél evőkanál morzsolt csombor (borsikafű)
Minden zöldséget megpucolok ,vékonyra szelem vagy gyalulom.
A fűszerekkel, másfél liter vízben forrázó levet főzök, ezt forrón ráöntöm a gyalult hagymás uborkás káposztára, hagyom kihűlni, majd jól elmosott befőttes (savanyúságos) üvegekbe szedem, alaposan lenyomkodom, felöntöm a fűszeres lével.
Ha nem szeretném, hogy a koriander, mustármag, kömény meg borsszemek a káposzta között kallódjanak, a forrázó levet úgy főzöm, hogy a fűszereket egy méretes teatojásba teszem, majd egyszerűen eltávolítom őket.
Hűtőben tárolva már fogyasztható is .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.