Hozzávalók a gombóckákhoz:
3 szem héjában főtt krumpli meghámozva
1 ek kukoricakeményítő, vagy 1 tojás
1 1/2 csésze tönkölyliszt (sacc)
1 kk tiszta só
1 pici fej édes káposzta
2 ek kókuszzsír
1 kk tiszta só
Paradicsomos öntet:
4 szem paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 bazsalikomlevél virággal
1 pici szál majoranna virággal
pici só
1 tk Xilit
1 ek citromlé (citromból facsart
1 ek extra szűz olívaolaj
Még mindig nem tudok betelni a kertben növő káposztáimmal, ilyen csodadolgokat kreálok belőlük.
A meghámozott főtt krumplit egy tálba tesszük,
Hozzáadjuk a sót, tojást, (vagy keményítőt) és annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk az egészet….
A kezünkben gombóckákat formázunk belőle, és lobogó forró vízbe dobjuk, amibe előtte öntöttünk 1 kanálnyi olajat, és tettünkbele 1 kávéskanálnyi sót.
Miután feljöttek a víz tetejére, 5 percet főzzük őket.
Közben a robotgépen ledaráljuk a káposztát, sózzuk, és a kókuszzsíron megdinszteljük. Óvatosan a sóval, én most piszkosul elsóztam.
Jó, ha a dinsztelés előtt kicsavarjátok belőle a sós nedvet .
Mikor megfőtt a gombóc, leszűrjük és rádobjuk a pirított káposztára…
Amíg főttek a gombóckák, kiszaladtam a kertbe egy kis zöldségért:
jégsali, paradicsom, bazsalikom, majoranna.
Jó alaposan megmostam őket, és a salátát összevágtam egy tálba.
Csináltam hozzá egy pikáns, paradicsomos öntetet:
Mindegyiket bepakoltam a turmixgépbe, és pici forrásvízzel összemixeltem
Az öntetet ráöntöttem a salátákra, és már tálaltam is.
2 nagyobb jégsaláta levelet egyben hagytam, és rápakoltam 1 fatányérra.
Az egyikbe ment a paradicsomos jégsali, a másikba pedig a gombóckák.
Középre átmenetnek 1 marék lucerna csírát raktam.
Az egész nem tartott tovább 20 percnél, leírni több volt.
Jó étvágyat hozzá
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.