A tésztához:
1 csapott e.k. só
2 db tojás
1 kg liszt
k.b.5 dl tej
1 m.k. cukor
5 dkg élesztő
10 dkg margarin
szükség szerint egy kevés tejföl
1 db tojás a kenéshez
10 dkg sajt a tetejére.
A káposztához:
1 közepes fejeskáposzta
2 csapott t.k. cukor
1 csapott e.k. só
1 fej vöröshagyma
őrölt bors
4 e.k. olaj
/A vöröshagyma és a bors izlés szerint elis hagyható./
Először a káposztát készítsük el.
Lereszeljük a káposztát, egy lábasba tesszük az olajat a hagymát kissé megfonnyasztjuk és rátesszük a káposztát, sózzuk borsozzuk és a cukrot is rászórjuk.
Nagylángon kevergetve 20 perc alatt megpirítjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
Az élesztőt langyos édesített tejben felfuttatjuk.
A lisztet egytálban a sóval és a margarinnal emorzsoljuk, a tojással az élesztővel és a langyos tejjel kidagasztjuk.
K.b 50 percig kelesztjük, deszkára borítjuk fél cm vastagságura nyújtjuk és megkenjük a káposzta 1/3 val majd hajtogatjuk mint a vajas tésztát, 20 percig pihentetjük, majd újra nyújtjuk és kenjük a káposztával, megint hajtogatjuk és pihentetjük. Harmadszorra is kinyújtjuk a maradék káposztát belekenjük hajtogatjuk és most valamivel tovább hagyjuk pihenni.
Ha szépen megkelt, kinyújtjukmásfél újnyí vastagságura kiszaggatjuk papírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 160 -180 fokon szép pirosra sütjük.
Nagyon finom sör vagy bor mellé egy jó beszélgetéshez.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.