Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Káposztás szalonnás nokedli füstölt kolbásszal

felvitel dátuma: 2013-02-08 12:33:59       mai nézettség: 1       nézettség: 2704
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 

4-6 főre:50 dkgkáposzta

60 dkgliszt

3 dbtojás

2 dlvíz

1 teáskanál 

késhegynyi  cukor

60 dkgfőtt   füstölt szalonna

20 dkg  füstölt  kolbász

1 teáskanálőrölt bors

1 teáskanálőröl t köménymag

1 fej hagyma

2 dlétolaj

egy csepp  ecet

 ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Felkockázzuk a szalonnát és nagy serpenyőben zsírjára sütjükmivel a kolbász hamarabb sül ezért  azt is felkockázva de később  tesszük a szalonnához.
Ez alatt a lisztbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a sót és a vizet és elkeverjük.
simára  kell keverni, szoktam mondani akkor mikor puffog a tészta.
A tészta sűrűsége olyan legyen, hogynokedli szaggatóra kiöntve ne vándoroljon le róla, legyen rugalmas, kb a nagyon sűrű palacsinta tésztára emlékeztessen.
Közben  egy nagyobb fazékban teszek forralni vízet, ebbe kávéskanál  sót és egy csepp olajat is rakok.
Ha jól elkevertem, kicsit félre szoktam tenni, hogy pihenjen, de akár rögtön is dolgozhatok vele.
nokedli szaggatót a forrásban lévő vízzel teli edény tetejére teszem, és kiszaggatom a nokedlit.
Ha egy adag kifőtt, megvárom, hogy a víz újra felforrjon, majd akkor kezdek neki a következő adaghoz.
Ezt addig ismétlem, míg a tészta el nem fogy.
Közben a kifőtt nokedlit mindig egy szűrő segítségével kiszedem a vízből ez fontos hogy hideg vízbe  egy mélyebb edénybe öntöm,majd leszűröm, kicsit meglocsolom olajjal, hogy ne tapadjon össze, majd lefedem.
Ha ezzel is megvagyunk  a káposztát  vékonyra szelem és besózom majd hagyom egy picit állni, a fej hagymát  megpucolom felaprítom és olajban üvegesre dinsztelem. Erre rakom a sótol  levet engedett  és kinyomkodott  káposztát majd ízesítem  a fűszerekkel dínsztelem, még mielött  teljesen puha lenne  hozzáteszem a szalonnás kolbászos egyveleget és a csepp ecetet.
Így finoman összeérnek az ízek, majd teljesen puhára  főzöm.
Ha mindennel készen vagyunk, a nokedlit és a szalonnás, káposztás egyveleget összeöntöm és kicsit összemelegítem őket.

Jó étvágyat .

Tipp háziasszonyoknak:
A nokedli szaggatás után a szaggatót, illetve azt az edényt  amiben  a nokedli tésztát  "főztük" csakis hideg vízbe áztassuk be, különben soha nem vakarjuk le a tésztát róluk.
A hideg vízben szépen leoldódik, de ahogy meleg vizet kap, szó szerint ráköt arra, amin van!
Tehát, hidegvíz!!!!! 
Másik én mindig elöbb  mosogatás elött a beáztatott edényeket  leöblítem  és csak utána mosogatom  el, mert ha nem akkor  ilyenkor  mosogató  szivacsot  kell cserélni, ugyanis a ráragadt tészta egy gusztustalan, kettő bacilus forrása lehet főleg a tojás miatt.

                       ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.