Kapros dübbencs 3
Hozzávalók:
1 kg liszt
4 dkg élesztő
50 dkg főtt burgonya
30 dkg tejföl
10 dkg zsír
10 dkg vaj
2,5 dl tej
1 cs élesztő (5 dkg)
1 csipet cukor
4 dkg só
2 cs zsenge kaporlevél
Elkészítés:
Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk az összetört burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, majd jól bedagasztjuk, letakarva duplájára kelesztjük.
Az összeaprított kaprot a felforrósított zsírba tesszük, egy párszor megforgatjuk, picit megdinszteljük, majd félretesszük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra, a kapor felével lekenjük, majd négy oldalról felhajtjuk, letakarva újra kelesztjük. Ezt még egyszer megismételjük, végül, ha újból megkelt elnyújtjuk, kb. 8x5 cm- es téglalap formára vágjuk, feltekerjük, a tetjét olvasztott zsírral lekenjük és 175 fokon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.