Sertés lapocka: 0,40 kg
Vegyes zöldség: 0.30 kg
vöröshagyma: 1 fej
vaj vagy zsír: 0.10 kg
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
ételízesítő: ízlés szerint
liszt: 0.10 kg
kapor: ízlés szerint
tejföl: fél pohár
fagyasztott juhtúró gombóc: 0.30 kg
Kockára vágjuk a megmosott sertés lapockát.
Összevágjuk a vöröshagymát, zsíron vagy vajon lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott sertés lapockát, kockára vágott vegyes zöldséget, és a fűszerekkel ízesítjük, majd lepároljuk (kb. 20 perc).
Megszórjuk liszttel, és felengedjük. Lassú tűzön főzzük, majd a habját eltávolítjuk.
Ha a hús megfőtt, tejfölből-, kaporból-, lisztből habarást készítünk, és a levesbe habarjuk.
Tálalás előtt belefőzzük a juhtúró gombócot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.